+90 532 778 3993

Sosyal Medyada Biz}

Acil Yardım

7/24 Her Türlü Elektirik Bakım, Onarım, Tamir Hizmetleriniz İle Yanınızdayız.


GSM : 0532 778 3993

Federal Şalt ve Endustriyel Ürünleri

Federal Şalt ve Endustriyel Ürünleri

Federal Şirketler Grubu elektrik malzeme imalatından mermere, aydınlatmadan, doğalgaza kadar farklı alanlarda faaliyet göstermektedir. Bünyesinde yaklaşık 1100 kişi çalışmaktadır. 500 büyük sanayi kuruluşu içinde olup, 4 kıtaya ihracat yapmaktadır. Federal ismi, hemen her lisanda okunuşu ve yazılışının aynı olması,kolay akılda kalması sebebiyle tercih edilmiştir. Dünyayı günü gününe iyi takip eden ve Ar-Ge’ ye büyük yatırım yapan grubun 100’ e yakın üründe Türkiye’ de ve Dünya’ da Endüstriyel Tasarım ve Patent tescilleri bulunmaktadır.

Federal Elektrik 1989 Yılında Adapazarı’ nda kuruldu. Kısa sürede büyüyerek dünyanın önde gelen Alçak Gerilim şalt Cihazları üreticileri arasında yerini aldı. 25. 000 m2 si kapalı alan olmak üzere toplam 40. 000 m2 üzerinde yüzde yüz yerli sermaye ile kuruldu. 3250 çeşit ürün üretilmektedir. AG şalt malzemeleri ürün yelpazesinin %95’ ini üretir durumda olan Federal Elektrik, %5’ lik bölüm ile ilgili olarak AR-Ge çalışmalarına devam etmektedir.

Kurumsallaşmadan teknolojiye kadar, her alandaki gelişimi takip etmesi ve uygulaması nedeniyle, ödülünü de pazarda 1. ve 2. sıralara yerleşerek almıştır. Federal Elektrik, alçak gerilimde bu pazardan pay alan ve 1.,2. sıralara yerleşen tek Türk firmasıdır. Firma bünyesinde; Mekanik Ar- Ge, Elektronik Ar-Ge ve Elektrik Ar- Ge çalışmaları, üç ayrı birimde, birbirleri ile koordineli olarak yürütülmektedir. Dünyanın en gelişmiş bilgisayar sistemleri ve CAD-CAM yazılımlarından olan Silicon Graphics ve Uni Graphics’in kullanıldığı Ar-Ge bölümünde üstün kaliteli ürünler konularında uzman ve deneyimli mühendisler ve tasarımcılar tarafından bugünün ve yarının ihtiyaçlarına, geleceğin teknolojisiyle yanıt verecek şekilde tasarlanmakta ve üretime hazırlanmaktadır. Ar-Ge bölümünde tasarlanan ve biçimsel olarak son şeklini alan ürünlerin tüm parçaları prototip olarak Federal Elektrik bünyesinde üretilmektedir.Bilgisayar ortamında mekanik tasarımı hazırlanıp, kontak basıncı, 3 boyutlu mekanizma tasarım ve tolerans simülasyonları yapılarak kontrol edilen ürünlerin önce prototipleri hazırlanmakta, gözle de bire bir kontrolleri yapıldıktan sonra tasarımlar network vasıtasıyla kalıphanede bulunan Charmilles tel erezyon ve CNC tezgahlarına aktarılmakta ve kalıpları hazırlanmaktadır. Kalıplar hazırlandıktan sonra ilk ürünler üretilmektedir. Bu parçalardan üretilen numuneler çeşitli çevre sıcaklığında mekaniki (çekme, kopma, sertlik, sürtünme v.s.) ve elektriksel (kısa devre, termik ve manyetik açma v.s.) testlere tabi tutulmaktadır. Testleri başarıyla tamamlanan ürünler seri üretime hazır hale gelmektedir.

Uluslararası standartlara uygun olarak üretilen ürünler, kısa devre testleri de dahil olmak üzere çağdaş test sistemleri ile donatılmış laboratuarlarda modern test cihazları ile test edilmektedir.

Federal Elektrik, sistemli gelişimini 1994 yılında Uluslar arası Standartlara taşıyarak, ISO 9000 belgesini alan ilk 70 kuruluş içinde yer almıştır. I. Uluslar arası Teknoloji- Kalite ve Üretim Sistemleri kongresinde TS-EN 9000 kalite güvence sistemini en iyi uygulayan firmalardan biri olarak Kalite Ödülü’ne layık görülmüştür.

Üretimin başlangıç noktasından sonuna kadar ki bütün proses, (hammadde ve mamul stoğundan, nihai ürün stoklarına varıncaya kadar) ERP yazılım programı ve barkod sistemi ile kontrol edilmektedir. Türkiye’ de kimsede yokken 1995 yılında kurulan ERP yazılımı ile ISO 9001 standardına uygun şekilde izlenebilirlik sağlanmakta ve depolardaki kayıt ve sayım hataları 0,5’ in altına düşmektedir.

Eleman alımları; “İşe uygun eleman” prensibinden yola çıkarak 1995’ ten beri psikoteknik testler sonucunda yapılmaktadır. 6 aylık periyotlarla, 360° yetkinlik bazlı performans değerlendirme sistemi tüm çalışanlarına uygulanmaktadır. Bunun neticesinde, çalışanların becerileri tespit edilerek, sürekli gelişimleri için gerekli eğitim programları oluşturulmaktadır.

27 Aralık 2017
1.565 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN